Във Великобритания започна най-голямата стачка на учители и държавни служители от години, в която

...
Във Великобритания започна най-голямата стачка на учители и държавни служители от години, в която
Коментари Харесай

Британските учители се включиха в най-голямата стачка от десетилетия

Във Великобритания започна най-голямата стачка на учители и държавни служители от години, в която се чака да вземат присъединяване до половин милион души, съобщи Ройтерс.

Днешните проведени протестни дейности са най-големите от едно потомство насам и държавното управление сподели, че те ще причинят широкомащабни разстройства. Някои учебни заведения ще затворят, въоръжените сили са в подготвеност да оказват помощ по границите на Англия и в огромна част от страната няма да действа железопътният превоз.

Според водачи на профсъюзи в стачката ще вземат участие до 500 000 души и ще бъдат извършени и митинги против предложение за нов закон, предусещащ ограничавания на правото на стачка в някои браншове. Лидерите настояват, че това предложение в допълнение ще утежни връзките.

" Вместо да заговорничат за нови способи, посредством които да атакуват правото на стачка, министрите би трябвало да покачат заплащането в цялата стопанска система – като стартират с почтено нарастване на заплатите за чиновниците в обществения бранш ", заяви Пол Новак, генералният секретар на синдикалното обединяване Конгрес на профсъюзите.

Правителството сподели, че ще бъдат въведени  " смекчаващи ограничения ", само че стачката ще окаже съществено влияние. " Наясно сме, ще има разстройства в живота на хората и по тази причина считаме, че договарянията, а не стачките, са верният метод ", съобщи пред кореспонденти представител на премиера Риши Сунак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР